Oktatás

Képzéseink – OKJ  felnőtt képzések:

 1. Fogtechnikus gyakornoki képzés
 2. Fogtechnikus gyakornok
 3. Fogtechnikus
 4. Gyógyszertári asszisztens
 5. Fogászati asszisztens
 6. Dentalhigiénikus
  Mit csinál egy fogtechnikus?

Egy fogtechnikus nagyban segíti a fogorvosok munkáját. A szakma elsajátításához nagyfokú kézügyesség, precizitás és folyamatos fejlődésre való kedv kell, hiszen ez egy folyamatosan fejlődő ágazat a fogászatban. A jól képzett fogtechnikusok Magyarországon és külföldön is nagyon keresettek.  Ennek tapasztalata alapján tudjuk mondani, hogy ennek a szakmának a megszerzése után az elhelyezkedési esély nagyon magas. A statisztikák szerint a végzett fogtechnikus 97%-a helyezkedik el a szakmájában. Ez egy kimagaslóan jó aránynak számít!  A bérezéseknél számítanak a munkatapasztalat és képzés szintje is.

Milyen fogtechnikai képzést ajánlunk mi?

Az általunk ajánlott képzés magas szintű. Jól felszerelt tanlaborral rendelkezünk, ahol a szakma iránt érdeklődők elsősorban gyakorlati úton sajátítják el a tudást. Az előadó kollégák nem csak oktatják, de napi szinten gyakorolják is a szakmát.  Nagy tapasztalattal rendelkeznek, amit egy jól összeállított oktatóanyagon keresztül át is adnak a jelentkezőknek a képzési idő során. A fogtechnikai képzésünk során az iskolánk a mindenkori piacigényt szem előtt tartva állítja össze a tantervet. Ezt a tantervet több gyakorlat és kevesebb elmélet alapját készítjük el. A fogtechnika megkívánja a gyakorlatiasságot, ezért gyakorlatorientált az általunk nyújtott képzés is.

 

Garantáltan olyan tudást fognak elsajátítani, aminek a magas minőségű, precíz, elismert munkákat tudnak majd készíteni.

Fogtechnikus gyakornok képzésről bővebben:

2013 szeptemberétől a szakmai képzések indítása csak az új OKJ szerint lehetséges, mely szerint a fogtechnikus képzettség megszerzését két tanfolyamhoz kötik (fogtechnikus gyakornok + fogtechnikus).

Az SF Egészségügyi Szakiskolában lehetősége van a két képzés együttes elvégzésére mindössze másfél év alatt!

Amit a Smiling Freely fogtechnikus képzése garantál Önnek

A gyakorlati ismereteket fogtechnikai laborokban a valós körülmények, leendő munkahelyeken szerezhetik meg tanulóink. Gyakorlati képzéseink minőségét mestereink széles köre adja

A jelentkezők párhuzamos képzésben akár több szakot is elvégezhetnek, (egyszerre végezhető el a fogtechnikus gyakornok, illetve fogtechnikus, valamint a fogászati asszisztens képzés), és lehetőség van a ráépülő klinikai fogászati higiénikus szakképesítés megszerzésére is.

A tanulmányok így egyedülálló költséghatékonysággal, és a legrövidebb idő alatt végezhetőek el!

Elméleti oktatóink a törvényi előírásoknak megfelelően diplomás és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező pedagógusok és/vagy szakemberek.

 

 • Államilag elismert OKJ-s végzettségek a legrövidebb idő alatt
 • Gyakorlati képzés fogtechnikus mestereknél!
 • Fix költségek, előre meghatározott gyakorlati és vizsgadíjakkal
 • A képzés befejezését követően Europass bizonyítvány igénylési lehetőség
 • + modul megszerzése: kivehető fogpótlás készítése (nem szerepel SZVK-ban)
A fogtechnikai képzés felépítése

2013 szeptemberétől új OKJ rendelet érvénybelépésével a fogtechnikus szakképzettséget csak két tanfolyam elvégzésével szerezhetik meg a jelentkezők. Iskolánk a piaci viszonyok figyelembevételével a két tanfolyamra egyenként is elindítja, így lehetőséget ad arra, hogy önálló vállalkozóként vagy jól felkészült alkalmazottként helyezkedhessenek el hallgatóink a fogtechnikus szakmában.

A fogtechnikai képzés ideje

A két képzés összetett képzési ideje 10 + 6 hónap. Hetente 1 nap elméleti oktatás, és a tanfolyamok ideje alatt minimum 1130 óra (900+230) gyakorlat elvégzése kötelező. Az elméleti képzés a képzési napokon 9 tanórás elfoglaltságot jelent, a gyakorlati képzés időbeosztását a gyakorlati oktatóval kell egyeztetni. A Budapesten folyó képzés során a hallgatók elméleti és gyakorlati képzését egyazon tanári gárda végzi, ami az egységes szemlélet és a kiváló minőség záloga. A budapesti elméleti képzés mellett a gyakorlati oktatóhelyeket országosan fogtechnikus mestereink laborjaiban biztosítjuk.

A Fogtechnikai tanfolyam tartalma

Jogi, munkavédelmi, gazdasági ismeretek, egészségügyi alapismeretek, egészségügyi technikai ismeretek kivehető fogpótlás készítése, rögzített fogpótlás készítése, kombinált munkák készítése

Jelentkezés menete:

 

 • jelentkezési lap visszaküldése
 • személyes beiratkozás a végzettséget igazoló bizonyítvánnyal, és regisztrációs díj befizetésével, melynek összegét az elméleti képzés díja tartalmazza.
Jelentkezési lap

Jelentkezési lap – Fogászati asszisztens

Jelentkezési lap – Fogtechnikus gyakornok

Jelentkezési lap – Fogtechnikus

Jelentkezési lap – Klinikai fogászati higiénikus

További információkat a jelentkezésről itt kaphat:

Tel.: +36 309 347 897
Tel.:+36 706 098 335
Tel.: +36 308 283 033
E-mail: solti.ferenc39@gmail.com
Személyesen: Máténé Mogyorósi Andrea, 1222 Budapest, Gyár u. 15.

Hívjon - írjon kényelmesen

Mobilon is csak egy gombnyomás
+36 309 347 897
+36 706 098 335
+36 308 283 033
solti.ferenc39@gmail.com